6,7 en 8 April was het dan zo ver. De eerste keer rijden van seizoen 2023! Voor Lucas een extra uitdaging vanwege de nieuwe motor, en een compleet nieuw team.

Lucas: “Ik had van tevoren al verwacht dat dit weekend positief zou verlopen. Door de voorbereiding in de winter die het team en ik samen en los van elkaar hebben gedaan was er al het nodige vertrouwen voordat we de baan op gingen. De donderdag was echt opgebouwd als een testdag, en om voor mij een eerste indruk te krijgen van de motor. Gelijk zat ik er al lekker op, en na wat kleine aanpassingen hebben we de dag zeer tevreden afgesloten. Vrijdag was de eerste dag waarop ik echt veel ging rijden en dit beviel ook zeer goed, met eerst een natte sessie gelijk ook in deze omstandigheden kunnen rijden. In de middag in het droge al binnen een halve seconde van mijn PR kunnen komen! De zaterdag begon minder met in mijn 3e ronde al een crash, gelukkig had het team de motor erg snel weer klaar en had ik zelf nergens last van, dus kon ik in de 2e kwalificatie mijn tijd nog aanscherpen. Met een 9e startplek ging de race van start, en na een paar plekken kwijt te ijn geweest in de eerste bochten kon ik deze weer terugpakken en als 8e over de streep komen!Dit weekend heeft ons laten zien dat er zeker heel veel moois mogelijk is dit jaar dus we kijken al snel uit naar de volgende race !”

28 en 29 april mogen we weer opnieuw in actie komen op het TT-Circuit in Assen!