Hier het verslag van race 11 van het International Dutch Championship in Assen
Lucas:
“Donderdag en vrijdag goed kunnen trainen voor de races, helaas op vrijdag nog een crash gehad. Gelukkig had het team Track Support de motor binnen 50 minuten(!) Weer klaar en kon ik de laatste sessie nog goed afsluiten ­čĺ¬
Zaterdag, de racedag
Q1: een korte sessie gehad doordat we nog wat aanpassingen probeerden door te voeren, omdat niet alles zo uitpakte zoals we hadden gehoopt kon ik niet echt de perfecte ronde neerzetten: p8
Q2: Het gevoel met de motor was weer goed terug, en de tijden gingen ook een stuk naar beneden. Met maar 0.5 boven mijn PR zeker niet slecht, maar voorin word steeds harder gereden dus een P8 als startplek. Nog niks verloren want we gingen met een goed gevoel de race in!
Race:
Een prima start. Als 6e de eerste bocht door, nog wat strijd gehad in de eerste rondes, uiteindelijk kon de rijder voor mij een gat slaan en reed ik ook hard weg van mijn achtervolgers. Uiteindelijk een eenzame race gereden, hierdoor was het wel fijn dat ik me kom focussen op mijn eigen verbeterpunten dus hebben we weer veel geleerd! Uiteindelijk P5 ge├»ndigd. De race was een slagveld met vele crashes, dus blij dat we de race gefinisht hebben! In het klassement zijn we weer tot P6 gestegen.”