Tijd voor de 2e race van het seizoen, na het eerste weekend veel kennismaken was het nu tijd om er voor te zorgen dat er ook daadwerkelijk verbetering kwam. De vrijdag ook weer extra kunnen trainen in wisselvallige omstandigheden en in volle bak regen dus dit was goed voor het vertrouwen van Lucas.
Lucas:
“Quali 1 vooral echt op mijn verbeterpunten gefocust en lekker gereden, mijn laptimer was afgeplakt om er zeker van te zijn dat ik gefocust bezig was šŸ˜‰, uiteindelijk een 46.9 neergezet, deze rondetijd was tevens mijn oude ronderecord dus ik was blij verrast. Quali 2 ging ik eerst een oefenstart doen bij uitgaan pitlane, hierdoor kwam ik achter veel mensen te zitten en kon ik er eigenlijk niet goed langs om een tijd te zetten. Wel weer mijn tijd geĆ«venaard.
De race gestart vanaf p8, een iets mindere start en een paar mensen gingen me voorbij, gelukkig kon ik ze al snel voorbij en kwam ik weer op mijn plek te rijden. Eenmaal daar aangekomen merkte ik dat mijn racepace hoger was dan in de kwalificatie dus kon ik nog een aantal mensen voorbij waardoor ik op P5 geĆÆndigd ben! Super blij met mijn eerste top 5. Toen ik in de box kwam werd mij verteld dat ik een 45.8 had gereden, dus een dikke 1.1 seconde onder mijn persoonlijk record!”