Hier het verslag van race 5 en 6 in het International Dutch Championship
Lucas:
“Een lastig weekend in Oschersleben.
Vrijdag zouden de eerste trainingen en kwalificatie 1 van start gaan. Door harde regen hebben we besloten om hier niet van start te gaan.
Zaterdag was dus de eerste dag rijden. Sessie 1 even inkomen, sessie 2 zat ik lang vast achter iemand. Toen ik er eindelijk voorbij was wou ik een rondje pushen. Helaas maakte ik een fout en stuurde ik te wijd voor een bocht, hierdoor ging ik over de witte lijn en raakte mijn voorband de grip kwijt. Een flinke crash maar team Track Support had de motor snel klaar voor kwalificatie 2. Bij mij zelf lag het vertrouwen er alleen nog niet. En omdat ik te hard pushte ging ik rechtdoor de grindbak in. P8 kunnen behalen voor de start. Door een trainingssessie na q2 nog wel wat vertrouwen terug kunnen winnen.
Zondag waren beide races, doordat er op zaterdag een ernstig ongeval was gebeurd in een andere klasse. Race 1 ging ik goed van start en had ik p4 in de eerste bocht. Nadat 2 rijders mij nog voorbij konden komen p6 gehaald.
Race 2: bij het uitrijden van de pitstraat begon de motor gek te doen. Ik ben zo hard als ik kon terug gelopen richting pitlane waar de jongens de motor voor mij overpakten. Helaas zat er een storing in de motor, die niemand had kunnen zien, en die vanuit het niets kwam. Gewoon domme pech. Race 2 dus een 0-score
Ondanks de tegenslagen hebben we laten zien hoe sterk we zijn met het hele team. En heb ik zelf veel vooruitgang geboekt. Dus we kijken positief uit naar volgend weekend !”