Hier het verslag van race 9 en 10 van het International Dutch Championship in Oschersleben
Lucas:
“Afgelopen weekend de dubbele races in Duitsland gehad!
De vrijdag hebben we goed kunnen trainen en ondanks een paar rode vlaggen in de sessies toch flink wat stappen kunnen zetten.
Zaterdag was het tijd voor de kwalificaties. Kwali 1 een lekker gevoel kunnen krijgen op de motor, met een P8 als resultaat. Kwali 2 nog iets verbeterd maar helaas weinig vrije rondes kunnen rijden. Het moment van afvlaggen kwam ook net verkeerd dus niet helemaal tevreden. Wel een p9 als startplek.
Zondag een korte warmup gehad, maar wel goed voor het gevoel.
Race 1: Een redelijk goede start, ik kwam goed van mijn plek alleen mijn reactie op het licht was iets te langzaam. Wel in de eerste paar bochten gelijk wat plekjes terug kunnen pakken. De aansluiting kunnen vinden bij een groep tot en met p5 maar geen inhaalacties kunnen maken. P7 geëindigd.
Race 2: nu een iets betere start maar ik kwam wel in het gedrang terrecht in de eerste bocht. Nadat ik na een paar ronden een inhaalactie kon maken kon ik jagen op de 2 man voor me. Binnen 3 ronde het gat dicht gereden waarbij ik steeds mijn snelste ronde verbeterde. Een goede battle gehad, en wederom p7 geëindigd!
Qua positie had ik gehoopt dat er iets meer in zat maar de verbetering in mijn tijden, en de battles in de races zijn zeker positieve dingen die we meenemen naar volgende race !”